Innowacyjna ścianka EcoSafeBoard od Schumacher Packaging chroni klientów, pracowników i środowisko

Specjalista w branży opakowań produkuje ekologiczne ścianki działowe chroniące przed koronawirusem

Ebersdorf bei Coburg, 26 maja 2020 +++

Schumacher Pack Solution GmbH, spółka należąca do Grupy Schumacher Packaging (www.schumacher-packaging.com), opracowała innowacyjną ochronę przed zakażeniami kropelkowymi, produkowaną z tektury falistej i wyposażoną w okienko. Dzięki EcoSafeBoard przedsiębiorstwa z różnych branż mogą przyjąć większą liczbę klientów, również w czasie pandemii. Z innowacyjnych ścianek działowych w szczególności skorzysta sektor gastronomiczny i usługowy, ale także przemysł. Elastyczna tektura falista może być umieszczana na stołach i podłogach lub podwieszana pod sufitem. EcoSafeBoard chroni nie tylko klientów i pracowników, ale i środowisko: ścianka działowa nadaje się w 100% do recyklingu i można ją łatwo i ekologicznie zutylizować. „EcoSafeBoard to bardziej przyjazna dla środowiska i ekonomiczna alternatywa dla konwencjonalnych ścianek działowych” - mówi Jochen Drösel, kierownik sprzedaży (CSO) w firmie Schumacher Packaging, będącej jednym z największych producentów opakowań z tektury falistej i litej.

Przenośne ścianki działowe są praktycznym narzędziem zmniejszania ryzyka infekcji podczas epidemii, takich jak pandemia koronawirusa. Wiele firm i przedsiębiorstw stawia obecnie na tworzywa sztuczne lub pleksi. Schumacher Pack Solution oferuje teraz alternatywne rozwiązanie na bazie papieru: rama ścianki EcoSafeBoard wykonana jest w 100% z papieru pochodzącego z recyklingu i można ją w całości poddać ponownemu recyklingowi. Folię okienka można łatwo usunąć do kontenera na tworzywa sztuczne. Pozostałe części ścianki działowej utylizuje się wraz z makulaturą. Dzięki temu EcoSafeBoard stanowi kreatywną i ekologiczną alternatywę dla plastiku i szkła.

Jeden standard, pięć rozwiązań

EcoSafeBoard jest dostępna w standardowym rozmiarze 630 x 1180 mm w formacie poziomym i pionowym. Okienko wykonane z folii okiennej, umieszczone w ramie z tektury falistej, zapewnia przepuszczalność światła i umożliwia kontakt wzrokowy bez ryzyka. Dzięki systemowi łączenia, EcoSafeBoard można stosować jako stojak podłogowy między stołami i krzesłami lub jako ściankę działową na stole. Nóżki z tektury falistej są dostępne w dwóch różnych wysokościach. Dodatkowo ścianka działowa jest dostępna w wersji podwieszanej, dzięki czemu powierzchnia podłogi może pozostać wolna. „EcoSafeBoard ustawia się błyskawicznie i bezpiecznie. Mogą one być stosowane w wielu obszarach” - mówi Leena Gaebler, dyrektor zarządzająca Schumacher Pack Solution GmbH. „W restauracjach i ogródkach piwnych służą jako ścianka działowa pomiędzy stołami i w ten sposób zapewniają ochronę gości przy jednoczesnym lepszym wykorzystaniu przestrzeni. W halach przemysłowych i biurach można dzięki nim wydzielić bezpieczne stanowiska pracy, bez konieczności rezygnacji z osobistej interakcji i pracy zespołowej”.

Pozytywne wyniki testów EcoSafeBoard

Właściciele zakładów gastronomicznych i fryzjerskich, którzy mieli już okazję przetestować ścianki działowe, są zachwyceni: „Po długiej przerwie na przestrzeni ostatnich kilku tygodni, cieszymy się, że możemy przyjąć więcej gości, zwłaszcza że władze również akceptują takie rozwiązanie”, mówią Sarah i Maria Franz z ogródka piwnego „Prinzengarten” w Coburgu. Marco Murlot, fryzjer w Bambergu, dodaje: „Ścianki ze złotymi ramami doskonale pasują do naszego wnętrza. Zapewniają ochronę, nie sprawiając wrażenia nadmiernej sterylności. Naszemu zespołowi i klientom bardzo się to podoba.

Odpowiedzialność i elegancja

Ścianki EcoSafeBoard są dostępne w pięciu standardowych wariantach wzornictwa: w neutralnej bieli, z motywami kamienia łupkowego, stali i rustykalnego, starego drewna, jak również w szlachetnym odcieniu złota. Okienko wykonane jest z przezroczystej folii okiennej. „W przeciwieństwie do ścianek działowych z tworzywa sztucznego i pleksi, EcoSafeBoards mają styl” - mówi Leena Gaebler. „Firmy mogą wybrać jeden spośród pięciu wariantów, który najlepiej pasuje do danej lokalizacji”. Przy zamówieniu minimum 200 sztuk można wybrać indywidualny wzór ścianek. Umożliwia to producentom wykorzystanie ścianek działowych jako powierzchni reklamowej w punktach sprzedaży. EcoSafeBoards są produkowane przy użyciu nowoczesnego druku cyfrowego, który zapewnia wysoką jakość.

EcoSafeBoards można zamawiać online od 1 czerwca

Firmy z branży gastronomicznej mogą zakupić EcoSafeBoards już od jednostki opakowania zawierającej 5 egzemplarzy w cenie 35 euro netto za sztukę. Szczegółowe informacje o cenach i warunkach wysyłki będą dostępne w momencie rozpoczęcia sprzedaży na stronie nowego sklepu internetowego pod adresem eco-safe-board.com .