Schumacher Packaging świętuje w 2021
roku blisko sto jubileuszy pracy w firmie

Producent opakowań nieustanne honoruje swoich pracowników za ich lojalność i zaangażowanie.

Ebersdorf bei Coburg, 27 września 2021 +++

Grupa Schumacher Packaging, jedno z największych przedsiębiorstw rodzinnych produkujących opakowania z tektury falistej i litej (www.schumacher-packaging.com), honoruje swoich wieloletnich pracowników obchodzących jubileusze pracy w firmie: Podczas tradycyjnej uroczystości zorganizowanej 24 września w Grub am Forst kierownictwo firmy przekazało podziękowania za lojalność i wysokie zaangażowanie łącznie 98 pracownikom obu płci. Specjalne podziękowania skierowano w tym roku do Uwe Kihma, prokurenta w Schumacher Packaging i kierownika zakładu w Greven, który świętuje 45-lecie istnienia. „Nasz sukces korporacyjny nie byłby możliwy bez niezłomnego zaangażowania i niezachwianej spójności naszych pracowników”, podkreśla dyrektor zarządzający, Björn Schumacher. „Za to chcielibyśmy wyrazić naszą głęboką wdzięczność.”

Od momentu założenia ponad 70 lat temu producent opakowań z siedzibą w Ebersdorfie rozwija się nieprzerwanie i na skalę międzynarodową. Dzisiaj Schumacher Packaging jest jedną z największych zarządzanych przez właścicieli firm europejskich w tej branży. „Każdy w firmie może być dumny z tego rozwoju”, podkreśla Björn Schumacher. „W 2021 roku ponownie udowodniliśmy, że mimo wzrostu pozostaliśmy firmą rodzinną, która w wyjątkowy sposób docenia pracę zespołową. Radzenie sobie z boomem w branży e-commerce i związanym z nim wzrostem wymagań dotyczących opakowań przy jednoczesnych niedoborach surowców jest obecnie jednym z największych wyzwań. Obecnie możemy się pochwalić spektakularnymi sukcesami w tym zakresie, co w dużej mierze zawdzięczamy naszym wyjątkowym pracownikom.” Dlatego kierownictwo firmy pragnie uhonorować w uroczystej oprawie zaangażowanie wieloletnich pracowników. Aby uczcić pracowników obchodzących jubileusze pracy w przedsiębiorstwie, firma Schumacher Packaging tradycyjnie zaprosiła ich 24 września 2021 r. do restauracji Goldene Rose w miejscowości Grub am Forst.

45-lecie pracy w rodzinie Schumacher – niezwykła rocznica

Szczególne podziękowania od firmy otrzymał pełniący funkcję prokurenta Uwe Kihm, który w 2021 roku obchodzi 45-lecie pracy zawodowej. Jest on bardzo mocno związany z przedsiębiorstwem rodzinnym, które zapewniło mu możliwości rozwoju i wspaniałą karierę. W latach 70-tych Uwe Kihm ukończył naukę w zawodzie pracownika administracyjno-biurowego w przedsiębiorstwie przemysłowym, a wkrótce potem, jako prawa ręka Norberta Hagera, był odpowiedzialny za IT i sprzedaż jako członek zarządu Schumacher Packaging Group. W tej roli wielokrotnie zadziwiał swoimi ponadprzeciętnymi zdolnościami logicznymi, pozwalającymi na zrozumienie, wdrożenie i optymalizację nawet skomplikowanych procesów w najdrobniejszych szczegółach. Pod koniec lat 90-tych został kierownikiem sprzedaży w dziale sprzedaży wewnętrznej. Ze względu na wybitne zaangażowanie i wyjątkowo nowoczesną postawę Uwe Kihm został w 2001 roku pracownikiem, któremu udzielono prokury – co jest dowodem bardzo dobrej relacji opartej na zaufaniu. Od 2014 roku zarządza nowo wybudowanym zakładem w Greven. Jego szeroka wiedza i bogate doświadczenie należą do czynników, które umożliwiły tak szybkie uruchomienie zakładu. Uwe Kihm w znacznym stopniu przyczynił się do tego, że lokalizacja w Greven jest obecnie rozbudowywana i staje się jednym z największych na świecie zakładów produkujących tekturę falistą.

Gratulacje Schumacher Packaging otrzymują
… z okazji jubileuszu 40-lecia pracy:

Settar Gökbulut i Udo Reuter, którzy rzetelnie i z zaangażowaniem pracują dla przedsiębiorstwa rodzinnego od czterech dekad. firma Schumacher Packaging pragnie im serdecznie podziękować za tę niezwykłą lojalność.

… z okazji jubileuszu 35-lecia pracy:

Frank Bittruf, Jürgen Dominik, Uwe Gesslein, Detlef Hassel, Reiner Paul, Sebahattin Saglam i Silke Schmiechen.

… z okazji jubileuszu 30-lecia pracy:

Toni Albrecht, Jens Bauersachs, Rigo Bauersachs, Hendrik Benndorf, Uwe Bernscheider, Yvonne Bohlein, Thomas Dorst, Mona Fröber, Peggy Jahn, Jens Kahlert, Fatma Koc, Mike Kotschenreuther, Carmen Krug, Mario Neukirchner, Evi Moika, Rudi Schnetter, Nils Seifert, Frank Stefan i Petra Wöhner – wszyscy zatrudnieni w zakładzie w Ebersdorfie – jak również Silke Cebulla i Thomas Gebhardt z zakładu w Sonnebergu.

… z okazji jubileuszu 25-lecia pracy:

Thomas Bohlein, Claudia Eckstein, Silvio Frommhold, Steffen Glaser, Jens Hanisch, Stefan Janson, Renate Jaworski, Yvonne Rosenberger, Thomas Roth, Norbert Schindhelm, Korinna Spichal, Yilmaz Sümercan i Stefan Wagner.

… z okazji jubileuszu 20-lecia pracy:

Stefanie Aumüller, Thorsten Bebermeier, Jürgen Bittruf, Nikolaos Gontis, Rudolf Heinlein, Mike Liebscher, Andreas Lützkendorf, Denny Lützkendorf, Miroslaw Marcinkowski, Holger Matthes, Naser Mecini, Roland Möx, Christoph Rigol, Michael Sattler, Sabine Schmidt, Christine Salwender, Wieland Walther i Hartmut Werner, którzy pozostają wierni firmie Schumacher Packaging w zakładzie w Ebersdorfie.

20-lecie pracy w zakładzie w Sonnebergu obchodzą również: Jens Diller, Norman Drews, Ute Hager, Andreas Held, Michael Roth, Volker Schröpfer, Kai Schulze, Steffen Sperschneider, Mario Voigtland i Diana Werk. W ich stronę również kierowane są serdeczne podziękowania.

… z okazji jubileuszu 10-lecia pracy:

Christian Baier, Mario Bauersfeld, Karin Biesenecker-Srock, Kevin Dober-Gerbert, Kristina Görlitz, Volker Höllein, Mario Keller, Murat Kirtay, Bernhard Kotschenreuther, Stefan May, Jonas Pauli, Anna Pechtold, Samantha Schittenhelm, Michael Weiss i Stefan Zapf, którzy z pełnym zaangażowaniem wspierają rodzinne przedsiębiorstwo w zakładzie w Ebersdorfie.

W zakładzie w Sonnebergu: Philipp Anemüller, Christopher Bockisch, Doreen Eichhorn, Tobias Heinlein, Andre Licht, Tommy Mäder, Ute Müller, Frauke Vortmann, Lisa Wölkerling, Oliver Wolff i Tommy Zitzmann. Firma Schumacher Packaging składa serdeczne gratulacje.

Schumacher Packaging żegna w tym roku ośmiu pracowników odchodzących na emeryturę. Życzy im wszystkiego najlepszego:

Po ponad 40 latach Hartmut Wolf i Atif Yurdakul mogą cieszyć się z zasłużonej emerytury. Kierownictwo firmy serdecznie dziękuje im za wieloletnią lojalność. Dotyczy to również Reinharda Hempflinga i Wolfganga Schallera, którzy od ponad 30 lat pozostają lojalni wobec firmy. Schumacher Packaging życzy wszystkiego najlepszego z okazji przejścia na emeryturę również Azizowi Kourie, Rainerowi Munderowi, Manfredowi Schulzowi i Alfredowi Zettlowi.